tirsdag den 19. marts 2013

Medaljer


Her har godt nok været stille de sidste par måneder, det må der straks gøres noget ved! Det næste stykke tid kommer der heldigvis en del anledninger til at få bagt en masse.

I weekenden lavede jeg medaljer - helt uden anledning, blot fordi det var weekend, og jeg syntes, der måtte lidt sødt til.
Mine medaljer består hver af to mørdejsbunde, vaniljecreme, flødeskum, glasur og en lille appelsinpynt.

Du skal bruge:


1 portion mørdej
1 portion vaniljecreme

Flødeskum:
4 dl piskefløde

Glasur:
100g Flormelis
Lunkent vand


Rul mørdejen ud til 1-2 mm. og stik den ud med en rund, kruset udstikker i den ønskede størrelse. Der skal bruges 2 bunde til hver kage. Bag bundene i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 10 min. - til de er gyldenbrune. Lad bundene køle af.
Rør glasuren sammen i en gryde ved svag varme og fordel den på halvdelen af de afkølede bunde.
Pisk fløden til skum og del portionen i to. Pisk den afkølede vaniljecreme godt igennem. Bland halvdelen af flødeskummet sammen med vaniljecremen lidt ad gangen til den ønskede konsistens er opnået. Sprøjt den resterende flødeskum med en stjernetyl ud på de bunde, der ikke er glasur på. Flødeskummen sprøjtes langs kanten på bundene i en cirkel, således der kommer et hulrum i midten. Man kan lave et eller to lag flødeskum, afhængigt af, hvor høj man ønsker kagen - jeg har lavet to lag.
Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i hulrummet på kagen, således det bliver fyldt helt op til kanten af flødeskummen.
Læg den glaserede bund ovenpå og pynt med en lille flødeskumsdut og den ønskede frugt (eller chokolade)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar