tirsdag den 6. marts 2012

Macarons med Chokolade Ganache


Jeg har i dag, for første gang nogensinde, forsøgt mig med macarons. De blev desværre ikke super flotte, men de smagte trods alt godt :)Macaron opskrift
til ca. 25 stk


100g mandelmel (kan købes færdigt eller man kan lave det selv ved at køre smuttede mandler i en foodprocessor eller mini-hakker til det bliver helt fint)
100g flormelis
2 x 40g æggehvider (lidt under 2 bægre)
100 g sukker
0,4 dl vand
Ønsket farve

Sigt og bland mandelmel og flormelis.
Pisk 40g æggehvider til det er stift. Bring vand og sukker i kog uden at røre i det. Tag det af varmen når det når 110 grader og hæld det ned til de piskede æggehvider mens piskeren kører ved høj hastighed. Pisk til massen er kølet af.
Bland de resterende 40g æggehvider i mandel-flormelisblandingen, og tilsæt herefter den ønskede farve. I den opskrift, jeg har brugt, står der, at man kun skal komme lidt farve i, men mine macarons blev meget lyse i forhold til, hvad jeg havde tænkt. Husk på, når farven kommes i, at æggehvide-massen vil mindske farven når den kommer i.
Bland 1/3 af æggehvide-massen i mandel-massen med en dejskraber. Når det har samlet sig tilsættes resten af æggehvide-massen. Bland forsigtigt til en ensartet dej.
Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl på, og kom små klatter på et stykke bagepapir. Jeg forsøgte mig med forskellige størrelser, og kom frem til, at jo mindre jo bedre. Lad tørre i ca. 1 time.
Forvarm ovnen til 145 grader, og bag kagerne i 13 min. Flyt bagepapiret med kagerne over på en bordplade, så de kan køle af. Vent med at tage dem af bagepapiret til de er helt afkølede, ellers går de nemt i stykker.

Chokolade ganache opskrift
Til ca. 25 stk

100g mørk chokolade
1 dl fløde

Hak chokoladen fint.
Kom fløden i en gryde og bring den i kog. Når den koger hældes fløden over chokoladen, og der røres rundt. Stil til afkøling.

Når både macarons og chokolade ganache er afkølede, tages kagerne af bagepapiret og lægges med den flade side opad. Kom chokolade ganachen i en sprøjtepose med en rund tyl, og fordel på halvdelen af kagerne. Læg de resterende kager ovenpå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar