tirsdag den 17. juni 2014

Kagebord med Royal Copenhagen og Perchs


Lækkerier, champagne og Royal Copenhagen, så bliver det da vist heller ikke meget bedre!
Sidste måned var jeg til et særarrangement med et foredrag om Royal Copenhagen. Og hvilken bedre måde at høre foredrag på findes der, end med lækre sandwiches, scones og kager, samt champagne og Perchs the! 
Det var et super arrangement. Alle godterne var utrolig lækre, og foredraget var rigtig spændende.
Mine øjne holder sig på stilke for at holde øje med, hvornår Royal C afholder kageaften igen.


1 års fødselsdagscupcakes


I sidste måned, blev min niece 1 år. Det skulle naturligvis fejres, og cupcakes måtte der til!
Jeg synes selv, cupcaketopperne er blevet super fine, og jeg er helt vild med den lille bodystocking, som jeg har fundet hos din kage.

Selve cupcakesene er chokolade cupcakes med vanillefrosting, som næsten altid bliver bestilt, når der er noget at fejre i familien. De er altså også super lækre.
Kokosmakroner


Det sker forholdvis tit, at jeg har æggehvider til overs. En god (og hurtig) måde at få brugt æggehviderne på, er at bage en omgang lækre kokosmakroner. Denne gang en ultra budgetvenlig udgave. Er man til lidt ekstra kræs, kan man dyppe bunden i smeltet chokolade. Men de er nu også lækre, som de er, synes jeg.

Opskrift
til en bageplade
2 æggehvider
25g smør
125g kokosmel
125g sukker
1 vanillestang

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland disse med en smule af sukkeret, og kom så alle ingredienser i en gryde. Opvarm blandingen under omrøring indtil smørret er smeltet.
Form små toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag kokosmakronerne i 12 min. ved 200 grader.

Fuglereder med frisk frugt og vanilleskyrFriske og lette desserter med frisk frugt er blandt mine yndlings om sommeren.
Denne gang er det blevet til en marengs-fuglerede med fyld af mango, banan og kiwi, og toppet med en let vanille-skyr. Mums!


Fremgangsmåde, fuglereder:
Tilbered en portion marengs

Halvdelen af marengsmassen smøres ud i cirkler på et stykke bagepapir. Kom resten af marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt det ud langs kanten af cirklerne, så der dannes en forhøjning.
Fuglerederne bages ved 100 grader i ca. 1 time og 20 min.


Opskrift, vanilleskyr:
400g skyr naturel
1 vanillestang
4 spsk flormelis

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland flormelis og sukker, og bland det sammen med skyr.


Jeg har denne gang lagt tern af mango, banan og kiwi på fuglerederne, men al slags frugt kan bruges, det er kun fantasien, der sætter grænsen. For lidt ekstra crunch, kan der også toppes med lidt hakkede mandler eller nødder.

mandag den 31. marts 2014

Fødselsdagscupcakes med dyrI sidste weekend var jeg til min nevøs 3-års fødselsdag. Han er helt vild med dyr, så han skulle naturligvis have nogle cupcakes med dyremotiver.
Jeg er blevet meget tilfreds med resultatet, og der gik da også en del timer med projektet.


Kagerne er chokolade cupcakes med vanille frosting, som altid er et hit.Ultrakort pictorial på dyrene:
Alle dele er udstukket i fondant, som er farvet med pastafarver.
Delene er sat sammen med edible glue.

Løve:
 Udover fondant, har jeg brugt lyserød pulverfarve til over kinderne og i munden, 
samt sort fødevaretusch til øjnene.

Får:
 Udover fondant, har jeg brugt sølvfarvet fødevaretusch til øjnene.

Gris:
 Udover fondant, har jeg brugt lyserød pulverfarve til kinderne, 
samt sort fødevaretusch til øjne, mund og ører.

Ko:
 Udover fondant, har jeg brugt sort fødevaretusch til øjne, mund og næsebor.

Flodhest:
 Udover fondant, har jeg brugt sort fødevaretusch til øjne og ører.

Tiger:
 Udover fondant, har jeg brugt lyserød pulverfarve til munden, 
samt sort fødevaretusch til øjne, ører og striber.

Elefant:
 Udover fondant, har jeg brugt sort fødevaretusch til øjnene 
og blå fødevaretusch til rynkerne på snablen.

Hest:
 Udover fondant, har jeg brugt sort fødevaretusch til øjne og mund.

torsdag den 20. marts 2014

Afternoon Tea på Konditori Antoinette
Sidste weekend havde min mand og jeg en lille kage-date på Konditori Antoinette ved Pistolstræde i København. Vi har besøgt det hyggelige konditori et par gange før og nydt deres lækre kager, og denne gang besluttede vi os for at prøve deres Afternoon Tea.

Arrangementet bestod af forskellige lækre søde og salte sager, samt en kop te eller kaffe.*
Det salte udvalg bød på paté på fine hjerteformede brød, bruschetta med tomat og oliven, en lun fingersandwich med pesto og ost, samt en lille butterdejsbolle med skaldyrssalat.

Og så til det vigtige; Kagerne!


 Her fik vi fragilite med moccacreme, små romkugler, kransekagestykker, trøffelkugler, samt en medalje og en tivolikage.
Det hele var rigtig lækkert, og det eneste minus var medaljen, som var blevet noget brændt i bundene. Det var rigtig ærgerligt, for desværre var det ikke kun udseendet, det påvirkede. Alt i alt var det dog rigtig godt, og vi gik derfra godt mætte.

Vi gav 195,- for afternoon tea til personer, og jeg synes virkelig, vi fik noget for pengene.

*Hvis du ligesom jeg selv er sådan en særling, der hverken er til te eller kaffe, kan du i stedet få en kop varm kakao. Du kan også opgradere din kaffe til en 'luksuskaffe'. Dette koster 20,- oven i prisen.


Dette opslag er på ingen måde sponsoreret :-)

søndag den 9. marts 2014

Lakrids- og hindbærkys


Når jeg tidligere har bagt kys, har det altid været de helt traditionelle med vanillesmag, men i går besluttede jeg mig for at kaste mig ud i noget nyt, og tilsætte lidt hindbær og lakrids til de lækre kys. Resultatet blev helt fantastisk, så det bliver helt sikkert ikke sidste gang, disse bliver bagt. 

For at gøre det lettere for mig selv, nu jeg skulle bage kys med to forskellige smage, startede jeg med at lave marengsen. Derefter delte jeg den op i to, og tilsatte hhv. lakridspulver og knuste frysetørrede hindbær*. Hvis jeg kun skulle have lavet én af smagsvarianterne, havde jeg nok bare blandet det i sammen med sukkeret.

Opskrift
Til en bageplade
3 æggehvider
150g flormelis
1 tsk vanillesukker
Lakridspulver eller frysetørrede hindbær efter smag - jeg brugte ca. 2 tsk
Evt. pastafarve

Pisk æggehviderne stive. Bland sukker, vanille og lakrids eller hindbær sammen. Tilsæt blandingen til æggehviderne en spiseske ad gangen. Pisk til marengsen er helt tyk og blank. Tilsæt evt. lidt farve, hvis du vil have lidt ekstra knald på.
Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Bag ca. 1 time ved 100 grader.

Lad kagerne køle til de er blevet faste.


*Jeg har set, man kan få frysetørret hindbær som pulver, og dette ville være ideelt til disse kys. Desværre havde de ikke noget, der hvor jeg købte ind, så jeg knuste almindelige frysetørrede hindbær i en morter. Dette fungerede også helt fint.