lørdag den 1. februar 2014

Karamel af kondenseret mælk

Jeg har længe gerne villet afprøve at lave karamel ved at koge en dåse kondenseret mælk. Lidt halvfarligt lyder det, og jeg var da også lidt (meget) skeptisk! Efter en del research begav jeg mig så ud i det, meget spændt på, hvad der ville møde mig, når jeg skulle åbne dåsen!


Tadaaa, det lykkedes! Inde i dåsen var den lækreste karamel (flødekaramel-agtig i smagen) Mums!

Sådan laver man karamel af kondenseret mælk:

Tag papiret af dåsen og kom den ned i en (stor) gryde med kogende vand. Læg låg på og skru ned for varmen, så det blot står og simrer. Tag dåsen op efter 3 timer, og lad den køle godt af (jeg lod den stå ca. 2 timer) Åbn dåsen og voila, lækker karamel!
Konsistensen var en lille smule klumpet, så jeg kom karamellen over i en skål og rørte godt rundt til den var lækker glat.

Det er meget vigtigt at dåsen hele tiden er dækket med vand, læste jeg mig frem til, så det sørgede jeg for, den var! Man skulle nødigt risikere en eksplosion eller noget i køkkenet ;) Jeg brugte en meget stor gryde og kom rigtig meget vand i den, så det blev ikke noget problem. Hvis man bruger en mindre gryde, eller kommer mindre vand i fra starten, skal man huske ofte at tjekke vandniveauet, og evt. tilsætte mere vand. En del af vandet fordamper jo, når det koger!

Kondenseret mælk kan efterhånden købes i de fleste større supermarkeder, men jeg har erfaret, at det faktisk er en del billigere at købe hos etniske grønthandlere (ihvertfald her, hvor jeg bor)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar