fredag den 21. juni 2013

Othellolagkage


Opskrift:
lagkagebunde
1 mørdejsbund
1 portion vaniljecreme
1 l piskefløde
Overtræksmarcipan
325g flormelis
45g varmt vand
15g kakaopulver
7g glukosesirup

Rul mørdejen ud og stik en cirkel ud med den ønskede størrelse kagering. Bag ved 180 grader ca. 10 min. til den er gyldenbrun. Lad mørdejsbunden køle af.
Stik lagkagebundene ud i samme størrelse.
Pisk fløden til skum.
Bland flødeskum i vaniljecremen lidt ad gangen til den opnår den ønskede konsistens - pas på ikke at komme for meget i, den må ikke blive for blød. (max halvdelen af flødeskummen) Gem resten.
Læg lagkagen sammen i kageringen. Start med en lagkagebund. Kom halvdelen af vaniljeflødecremen ovenpå. Læg mørdejsbunden herpå og hak ned i den med en kniv, så den brækker i mindre stykker - Dette vil gøre det lettere at skære den ud. Kom resten af flødecremen på og læg så et lag flødeskum på, så det buler let op på midten (brug ikke al flødeskummen) og slut af med den anden lagkagebund. Sæt på køl mens glasuren laves.
Bland flormelis, kakaopulver, varmt vand og glukose sammen i en lille gryde og varm det let op. Fordel det på kagen og lad det størkne let inden kageringen fjernes. Pas på det ikke størkner for meget, så krakelerer det, når kageringen fjernes.
Rul overtræksmarcipan ud i den ønskede tykkelse og skær en lang strimmel, lidt bredere end kagens højde. Placer marcipanen på kagens side hele vejen rundt og tryk let ind, så den bliver der.
Pynt med flødeskum og voila - klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar