tirsdag den 4. december 2012

Apple Cream Pie


Udover alle småkagerne, jeg har fået bagt i weekenden, blev det også til en lille tærte til dessert. Denne tærte, som er blevet min kærestes yndlings, er super lækker - og der bliver sjældent rester, for alle skal lige have et stykke til.


Opskriften, som er fra min American Pie kogebog kommer her:

Tærtedej:
Giver dej til 2 tærter - jeg plejer gerne at fryse halvdelen ned, så der er nem tærte næste gang, men ellers kan man selvfølgelig lave en halv portion.
300g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
225g usaltet smør, koldt
6-7 spsk koldt vand

Skær smørret i små terninger, som stilles tilbage i køleskabet.
Pisk mel, sukker og salt sammen i en stor skål. Tilsæt de kolde smørklumper og mas det ned i melet med en gaffel, så det bliver til en krummet masse - der må gerne stadig være små klumper af smørret. Tilsæt halvdelen af vandet og brug en dejskraber til at samle dejen. Tilsæt resten af vandet lidt ad gangen, til det er nok til at samle dejen. Saml dejen med hænderne, men ælt ikke for længe. Drys dejen med et tyndt lag mel, og lad den hvile i køleskabet min. 30 min.
Når dejen har hvilet, tages den ud af køleskabet. Drys et godt lag mel på bordet og rul dejen ud. Kom dejen op i en tærteform og sæt den i køleskabet til fyldet er klar.

Fyld:
7-8 æbler
250g sukker
50g hvedemel
1 tsk vanilleessens
2,25 dl piskefløde

Topping:
60g mel
70g sukker
55g usaltet smør, stuetemperatur

Skræl æblerne og skær dem i mellemstore stykker. Vend æblerne med vanille, sukker og mel. Tilsæt piskefløden og rør det hele sammen.
Pres mel, sukker og smør sammen med en gaffel i en lille skål. Hæld æblerne op i tærteformen og drys med sukkertoppingen i et jævnt lag.
Bag tærten ved 230 grader i 10 min., og skru herefter ned på 170 grader, og lad tærten bage yderligere 50 min.
Lad tærten køle af og server den ved stuetemperatur.
Skulle der mod forventning være noget tilbage af tærten, kan den opbevares i køleskabet. 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar