fredag den 4. maj 2012

Lækre Chokolade Muffins med MarshmallowsI dag syntes jeg lige, jeg trængte til at bage lidt - og når det er fredag, så må man gerne ;) Så jeg besluttede mig for at afprøve en opskrift fra min nye kagebog - Fantastiske Kager af Jacqueline Bellefontaine & Gail Wagman. Den kan fås i Arnold Busck til kun 99,95, og den er proppet med lækre opskrifter og billeder.
Jeg faldt over disse chokolade muffins med marshmallows, og de blev virkelig gode og lækre - dejlig bløde indeni og med en kraftig chokoladesmag. De kan kun anbefales.


Her kommer opskriften
Til ca. 12-16 stk
240g mørk chokolade
250g usaltet smør, stuetemperatur
4 æg
200g sukker
120g hvedemel
1 tsk salt
60g chokoladeknapper el. mørk chokolade i mellemstore stykker
Marshmallows (1 til hver muffin)


Chokolade og smør smeltes i vandbad (må ikke koge, men skal blot lige være smeltet) Blandingen stilles til afkøling - den skal være lunken.
Æggene og sukkeret piskes sammen til det er hvidt og skummende. Mel og salt røres i. Den nu lunkne chokoladeblanding hældes i, og det hele røres godt sammen til dejen er glat og blank.
Dejen fordeles i muffinforme, og på hver kage lægges der et stykke chokolade.
Kagerne bages ved 180 grader i 15 min. - De er stadig lidt bløde når de kommer ud af ovnen. Der lægges en marshmallow på hver kage, og så skal de en tur i ovnen igen. Denne gang ikke så længe, ca. 1 min, så bliver marshmallowsene dejlig bløde indeni. Hvis de ikke har fået den fine sprøde og lysebrune overflade, kan man lige give den en gang med en créme brûlée brænder.


Kagerne er allerlækrest når de stadig er lune og marshmallowsene har en sprød skorpe. Hvis man ikke skal bruge alle kagerne med det samme, kan man sætte dem i køleskabet efter anden gang i ovnen. Når de skal bruges kan man blot sætte dem et par minutter i ovnen, og herefter slutte af med brænderen.

 
Kagerne tages ud af ovnen første gang
Marshmallowsene lægges på
Den smeltede chokolade fungerer som lim
Kagerne når de tages ud af ovnen anden gang
Det færdige resultat efter marshmallowsene har fået en gang med créme brûlée brænderen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar