lørdag den 17. januar 2015

Minecraft kage


Min nevø blev 9 år i denne uge, det er utroligt som tiden flyver! I den anledning, skulle der naturligvis holdes børnefødselsdag, og på ønskelisten til denne, stod en Minecraft kage. 
Nu er jeg ikke personligt så meget inde i Minecraft-universet, så jeg måtte hjem til computeren og google mig lidt klogere. Efter lidt research følte jeg mig noget bedre klædt på, og kastede mig ud i projektet. Resultatet vakte heldigvis begejstring hos min nevø.

Kagen består af en vanille og en kakao sponge cake, som blev lagt sammen med chokoladecreme lavet på Marabou med Daim. Vanillebunden havde jeg farvet grøn, så kagen også var grøn og brun indeni. Efter jeg havde lagt kagen sammen, smurte jeg den op med mere chokoladecreme, og dekorerede med grøn vanillefrosting. Alle figurerne på kagen og bogstaverne er lavet i fondant.

Opskrift på sponge cake:
Til en bradepande str. 25x38

6 æg
450g sukker
1 tsk vanilleessens
375g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
2,5 dl sødmælk
90g smør, stuetemperatur

Pisk æggene et par minutter til de begynder at skumme op. Tilsæt sukkeret og pisk videre til blandingen er let og luftig. Tilsæt vanille og pisk kort.
Bland mel, bagepulver og salt sammen, og tilsæt herefter melblandingen, mælk og smør lidt ad gangen. Pisk til en ensartet dej.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 35 minutter.

Hvis du vil have en farvet kage, tilsættes pastafarve til dejen.
For at få en kakao sponge cake, erstattes 50g af melet med kakaopulver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar