søndag den 9. marts 2014

Lakrids- og hindbærkys


Når jeg tidligere har bagt kys, har det altid været de helt traditionelle med vanillesmag, men i går besluttede jeg mig for at kaste mig ud i noget nyt, og tilsætte lidt hindbær og lakrids til de lækre kys. Resultatet blev helt fantastisk, så det bliver helt sikkert ikke sidste gang, disse bliver bagt. 

For at gøre det lettere for mig selv, nu jeg skulle bage kys med to forskellige smage, startede jeg med at lave marengsen. Derefter delte jeg den op i to, og tilsatte hhv. lakridspulver og knuste frysetørrede hindbær*. Hvis jeg kun skulle have lavet én af smagsvarianterne, havde jeg nok bare blandet det i sammen med sukkeret.

Opskrift
Til en bageplade
3 æggehvider
150g flormelis
1 tsk vanillesukker
Lakridspulver eller frysetørrede hindbær efter smag - jeg brugte ca. 2 tsk
Evt. pastafarve

Pisk æggehviderne stive. Bland sukker, vanille og lakrids eller hindbær sammen. Tilsæt blandingen til æggehviderne en spiseske ad gangen. Pisk til marengsen er helt tyk og blank. Tilsæt evt. lidt farve, hvis du vil have lidt ekstra knald på.
Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Bag ca. 1 time ved 100 grader.

Lad kagerne køle til de er blevet faste.


*Jeg har set, man kan få frysetørret hindbær som pulver, og dette ville være ideelt til disse kys. Desværre havde de ikke noget, der hvor jeg købte ind, så jeg knuste almindelige frysetørrede hindbær i en morter. Dette fungerede også helt fint.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar